vrijdag , 22 maart 2019
Home » Nieuws » Kennismaken met leden

Kennismaken met leden

Henk van Hoof
– Lid van PSV Westerbork sinds: Ik schat ± 1996. We zijn in 1990 in Witteveen komen wonen en onze droom was altijd een Fries, die wens kwam in 1991 uit met de aankoop van een enter, Viola. Karen en de kinderen reden toen paard op de Prinses Margriet manege. Ik vermoed rond 1996, zijn we begonnen met het behalen van het menbewijs dat toen nog gegeven werd door de instructeur Nico en later bij Jacob voor tweespan. Daar we maar een paard hadden reden Karen en ik om de beurt, de ene week Karen de andere ik, dat kon toen nog.
– Wanneer /waar heb je leren paardrijden:Op de kleine manege Selterskamp in Bennekom van instructrice mevrouw de Groot. Zodra je het een beetje kon werd er al vrij snel buiten gereden, de Ginkelse heide op en door de bossen op de Veluwe. Ik heb daar 2, maximaal 3 jaar gereden, ik schat dat ik 14 was toen ik begon en daarna nooit meer op een paard gezeten.
Pony’s – paarden die je gereden heb en/of nu rijdt: Zoals gezegd zijn we begonnen met Viola. Daar we ook wilden fokken hadden we regelmatig een veulen. Een dochter van Viola was Sita en daar weer een dochter van is Kidogo waar ik momenteel op rijd. 
– Omschrijf je paard/pony waar je nu op rijdt: Onze paarden hebben Swahilinamen omdat onze stalnaam van de Swahilihoeve is. De naam komt van ons verblijf van 3 jaar in Kenia waar de voertaal naast het Engels Swahili is, en daar Friezen zwart zijn en je een naam wilt hebben die blijft hangen, is dit zo gekomen. Kidogo is een enthousiaste Fries die in ieder geval voorwaarts is. Ze is druk, wil graag voor lopen en is ook wel ongeduldig. Aangezien ik dat ook wel ben past dat van de ene kant heel goed maar botst dat ook wel een beetje. 
– Doel/wat wil je bereiken/droom: Met Kidogo heb ik in 2013 de B behaald en eigenlijk wil ik ook nog de L halen. Maar de laatste tijd zaten we in een dip en nu lijkt het erop dat het weer begint te komen. Het leukste is natuurlijk buiten rijden maar als je paard een beetje kunt gymnastiseren en zelf met meer gevoel kunt rijden geeft dat ook wel een kik. En een sprongetje tussendoor blijft ook altijd wel leuk. Voor de wagen kan Kidogo ook maar dat doe ik verder niet meer op de vereniging.

Sara van Olffen

Lid van PSV Westerbork sinds: ongeveer drie jaar, sinds ik mijn eigen pony Nikita heb.

Wanneer /waar heb je leren paardrijden: bij mijn tante op een super lieve pony Rosa en op manege de Otterberg. Ik begon met echte paardrijlessen toen ik zeven was.

Pony’s – paarden die je gereden heb en/of nu rijdt: op een shetlander Rosa, een welsh pony Maxima en op mijn eigen pony Nikita en af en toe op Desire (paard van mijn moeder) en Nuance (paard van mijn tante Marjolijn).

Omschrijf je paard/pony waar je nu op rijdt: ik rijd nu op mijn eigen pony Nikky (ik noem haar Nikky maar ze heet eigenlijk Nikita), ze is een super brave merrie van zeventien jaar. Ze houdt heel erg van springen, klasse B, maar we rijden ook samen dressuur in de klasse M1. Ik rijd ook één  keer in de week op Nuance omdat ik het ook erg leuk vind om af en toe op een paard te rijden, heel erg anders dan Nikky maar natuurlijk ook heel erg leuk.

Doel/wat wil je bereiken/droom: Ik zou heel graag met Nikky nog veel wedstrijden willen rijden en misschien ook wel een keertje met Nuance!